Uitleg AED Verzekering

Een goed onderhouden AED is uiteraard belangrijk, het overwegen van een AED diefstalverzekering is tevens zeker aan te bevelen. Het is van belang de AED altijd op een zeer toegankelijke plaats te hangen. Bij voorkeur in een wandkast buiten zonder code of hangslot. Zodat zoveel mogelijk levens met dit apparaat gered kunnen worden. Het ophangen van een AED op een openbare plek brengt wel een risico met zich mee, de AED zou namelijk gestolen kunnen worden. Het is daarom verstandig om uw AED tegen onverwachtse kosten bij diefstal te verzekeren.aedverzekering

Kosten
Bij Medisol kunt u uw AED verzekeren tegen onverwachtse kosten door diefstal. U verzekert uw AED al tegen diefstal voor € 40,- per jaar, dit is altijd in combinatie met een onderhoudscontract.

Dekking en beveiliging
Een AED is normaal gesproken tegen diefstal verzekerd wanneer het apparaat in huis, bedrijf of afgesloten appartementencomplex is geplaatst en onder de inboedelverzekering valt. Wilt u een AED verzekeren die buitenshuis is geplaatst, dan is het noodzakelijk dat deze AED in een buitenwandkast met verwarming hangt. Na inzage van (een kopie van) het proces verbaal zal Medisol tot uitkering over gaan.

Vergoeding
Vergoeding is altijd in natura. Wanneer de AED tot 3 jaar oud is, ontvangt u een gehele vergoeding van 100% en krijgt u dus een nieuwe gelijkwaardige AED toegestuurd bij diefstal. Zodat u niet zonder komt te zitten. We streven ernaar hetzelfde type terug te plaatsen. Indien deze AED niet leverbaar  is, krijgt u een AED van vergelijkbare waarde.

In het vierde levensjaar van de AED ontvangt u een vergoeding van 80% van de nieuwwaarde, in het 5de levensjaar is dit 60%. Een AED van 6 jaar of ouder wordt voor 50% vergoed. Indien de aankoopdatum niet te bewijzen is, bedraagt de vergoeding altijd 50%.

Tabel-AED-verzekering-vergoedingen11

Looptijd
De looptijd van de verzekering is 1 jaar. Na dit jaar wordt de verzekering verlengd met opnieuw een jaar. De verzekering is per maand opzegbaar. De duur van deze verzekering is onbeperkt, u kunt ook uw oudere AED (van ieder merk en type) verzekeren.

De procedure
Bij beschadiging of diefstal van uw AED kunt u bij de politie aangifte doen. Een kopie of scan van het proces verbaal stuurt u vervolgens op naar Medisol via info@medisol.nl en wij gaan over tot uitkering.

Aanvragen?
U kunt de AED verzekering in combinatie met een Standaard of Extra Servicecontract afsluiten. Klikt u de link “Direct afsluiten” in het menu om uw aanvraag in te dienen. Vragen over de verzekering? Neem voor vragen contact op met onze helpdesk via info@medisol.nl of via informatienummer 0118 – 620074.